mol reklamfilm

MOL reklámfilm

korábbi bejegyzésekben már írtam arról, hogy nem csak esküvői videók készítése az egyetlen dolog, amit szívesen csinálok. most egy kis reklámfilm forgatásáról írnék pár szót.

természetesen nem egyedül készítettem ezt a videót, én csak, mint operatőr vettem részt a projektben.

A képek, beállítások, jelenetek megkomponálásán túl az operatőr dolga az adott filmhez illő nyersanyag megválasztása, a lefilmezendő dolgok, személyek megvilágításának irányítása, a kameramozgások beállítása, az exponált film előhívásának ellenőrzése stb.

itt nyilván nem kellett nyersanyagot választani, hiszen digitálisan vettük fel az egészet. a kamera végig egy helyben volt, hogy aztán a vágónak minél könnyebb dolga legyen, hiszen több felvételből lett összerakva a végeredmény. minden egyes szereplővel sokszor fel kellett venni a történetet, mire a rendező rábólintott.
helyszínül a Szent Margit Gimnázium uszodája szolgált. ez egy remek boltívekkel tagolt, visszafogott helység.
mint a filmeknél, itt is elengedhetetlen volt a világítás. az oszlop jobb és bal oldalán is, a mennyezetre egy-egy kinoflow-t tettünk fel (ez szép egyenletes fényt biztosít, nem olyan mint az osztálytermekben lévő csúnya neon lámpák), de ezen kívül még több lámpa is fontos szerepet kapott. kellett derítő fény is, vagy például az oszlopon látható víz csillogását is meg kellett valahogy szépen rajzolni. ennek a kitalálása is az én feladatom volt. sajnos ilyenkor nem lehet teljesen elereszteni a kreativitást és a fantáziát, mert több embernek is meg kell felelni, akik más-más szempontok szerint nézik az alkotást, de úgy gondolom ennek ellenére szép kis reklámfilmet sikerült összehoznunk egy nem is akármilyen cégnek (MOL).

a végeredményt itt láthatjátok.

árajánlatot kérek !