A tökéletes trükk - film

filmek, amiket érdemes megnézni

arra gondoltam indítok ismét egy újabb bejegyzéscsokrot. filmek, amik az én tetszésemet elnyerték, ezért megosztom veletek is.

az első film, ami eszembe jutott az A tökéletes trükk (The Prestige) még 2006-ból. itt van róla egy rövidebb, hivatalos írás:

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.

első megtekintésre talán egy kicsit átláthatatlan, de ez újbóli megnézésre sarkall. ez már önmagában is egy fontos szempont, még egy esküvői film tekintetében is. bár a film vége elég katartikus, mégis második megnézésre kezdünk el mosolyogni olyan dolgokon, amikre már elsőre is simán rájöhettünk volna. pont mint egy bűvésztrükknél, amikor megtudjuk a csínját.

szóval filmek, amiket ajánlok. ez volt az első rész.

árajánlatot kérek !